1.26.2020

Nedēļa sākas ar svētdienu un auzu pankūkām

"Kā nedēļu iesāksi, tā pavadīsi," saka latviešu sakāmvārds. Tāpēc, pretēji ierastajam, nedēļu iesāku ar svētdienu! Bez steigas, bet ar auzu pārslu pankūkām un mellenēm, un mierīgu noskaņu. 

FAKTS 1: gan auzu pārslas, gan mellenes ir lielā cieņā gan Latvijā, gan Somijā. 

Lūk, recepte, kuras autore ir Našķoties Zane

Auzu pārslu pankūkas

350 g auzu pārslu
240 ml piena
40 g cukura (te derēs arī medus vai kāds cits saldinātājs)
2 olas
15 ml eļļas + eļļa pankūku cepšanai
1 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. kanēlis vai piparkūku garšvielas
vaniļas cukurs, vaniļas ekstrakts vai vaniļas pupiņu pasta
šķipsniņa sāls
+ ievārījumi, ogas, medus un viss cits pasniegšanai 


Pagatavošana  

  1. Blenderī ieber auzu pārslas, tās samal auzu miltos, tad pievieno cukuru, sāli, kanēli un/vai piparkūku garšvielas, cepamo pulveri, apmaisi.  
  2. Blendera saturam pievieno pienu, olas, vaniļas cukuru/ekstraktu vai vaniļas pupiņu pastu un eļļu, visu aši (nepārmaļot) samal viendabīgā mīklā, un to atstāj uzbriest 5 minūtes.  
  3. Uz pannas sakarsētā eļļā liec pa palielai karotei mīklas un pankūkas cep no abām pusēm smuki zeltaini brūnas.  
  4. Labrīt un lai gardi!

1 comment: