"Kā nedēļu iesāksi, tā pavadīsi," saka latviešu sakāmvārds. Tāpēc, pretēji ierastajam, nedēļu iesāku ar svētdienu! Bez steigas, bet ar auzu pārslu pankūkām un mellenēm, un mierīgu noskaņu.
FAKTS 1: gan auzu pārslas, gan mellenes ir lielā cieņā gan Latvijā, gan Somijā.
Lūk, recepte, kuras autore ir Našķoties Zane
Auzu
pārslu pankūkas
350 g auzu pārslu
240 ml piena
40 g cukura (te derēs arī medus vai kāds cits
saldinātājs)
2 olas
15 ml eļļas + eļļa pankūku cepšanai
1 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. kanēlis vai piparkūku garšvielas
vaniļas cukurs, vaniļas ekstrakts vai vaniļas pupiņu
pasta
šķipsniņa sāls
+ ievārījumi, ogas, medus un viss cits pasniegšanai
Pagatavošana
- Blenderī ieber auzu pārslas, tās samal auzu miltos, tad pievieno cukuru, sāli, kanēli un/vai piparkūku garšvielas, cepamo pulveri, apmaisi.
- Blendera saturam pievieno pienu, olas, vaniļas cukuru/ekstraktu vai vaniļas pupiņu pastu un eļļu, visu aši (nepārmaļot) samal viendabīgā mīklā, un to atstāj uzbriest 5 minūtes.
- Uz pannas sakarsētā eļļā liec pa palielai karotei mīklas un pankūkas cep no abām pusēm smuki zeltaini brūnas.
- Labrīt un lai gardi!
Nu ja
ReplyDelete